NTV ekranlarında yayınlanan Empati programına ünlü sanatçı Arsen Gürzap konuk oldu. 6 yıl sonra ilk kez bir programa konuk olan usta oyuncu, kariyerine ve yaşamına dair samimi açıklamalarda bulundu.
Ahmet Mümtaz Taylan’ın NTV ekranlarında yayınlanan Empati programının bu haftaki konuğu Arsen Gürzap oldu.
Usta oyuncu Can Gürzap, geçtiğimiz yıl 79 yaşında hayatını kaybetmişti. Son olarak "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" adlı dizide rol alan usta oyuncu hakkında konuşan Arsen Gürzap'a, Taylan "Can Gürzap'sız zor olmuyor mu?" diye sordu. 74 yaşındaki oyuncu, "Can Gürzap'sız her şey çok zor oluyor çünkü o hem kızlarının hem de benim dost olarak yaşam kaynağımızdı. O nedenle zorlanıyoruz" yanıtını verdi.
Bir İstanbul Masalı, Kalpsiz Adam, Gölgesizler gibi yapımlarla tanınan usta oyuncuya, Taylan "Var olmak senin için ne ifade ediyor?" diye sordu. Arsen Gürzap, "Yaşamak, hayatın gidişatına kendini bırakarak bir ömür sürmektir. Var olmak ise yaşadığı sürece algılayabildiği zamandan sonra kendini geliştirmek ve başkalarına mutlaka dokunabilmeyi becerebilmek diye düşünüyorum. Var olmak öyle bir şey" yanıtını verdi.
74 yaşındaki oyuncu, bir başkası olmayı hiç hayal etmediğini "Son derece değerli bir aile ortamında ve son derece değerli bir baba eşliğinde büyüdüm. Hep onları ışıklarda uyusunlar diye anarım. Onlar bana 'Sen bunu seç' demediler. Bana dokundular, beni var etmeye çalıştılar" ifadeleriyle dile getirdi.
Oyuncu "Umutsuzluğa kapıldığım zamanlar oluyor. Gençleri gördüğüm zaman umutsuzluğa kapılıyorum. Benim eğitimimi devam ettirmemim en önemli nedeni de o sınıftaki gençlere dokunabilmek. Sıradan olmaktan bir öteye taşıyabilmek onları" ifadelerini kullandı. BÖLÜMÜN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN