Habersiz tatbikat mahalleyi ayağa kaldırdı: "Enkazda çocuk var!"

Oyuncu

New member
Mahalleyi ayağa kaldıran tatbikat

Kırıkkale'de habersiz yapılan doğalgaz patlaması senaryolu tatbikat, mahalleyi ayağa kaldırdı. Enkazda çocuk olduğunu düşünen mahalleli endişe dolu anlar yaşadı.

ZB8suBJuP0KJen3Elsf0ew.jpg

Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, doğalgaz patlaması senaryosuyla bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikat çerçevesinde, senaryo gereği doğalgaz patlaması sonrası oluşan yangın ve göçük olayı canlandırıldı.
oaoRy1QtkUiFCXkYh92OkQ.jpg

Senaryoya göre, iki katlı müstakil bir evde meydana gelen doğalgaz patlaması sonrası yapının bir bölümü çöktü, diğer kısmında ise yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı.
XFBNEEtAc0KJkr83OwmWrA.jpg

Ardından, yaklaşık 10 yaşlarında bir çocuğun enkaz altında kaldığı bilgisi üzerine arama-kurtarma çalışması başlatıldı.
tLjhoaNujUKKNxkBKpQW3w.jpg

"Sesimi duyan var mı?" çağrılarıyla başlayan arama çalışmalarına arama-kurtarma köpeği Iglo da katıldı. Köpeğin yönlendirmesiyle çocuğun bulunduğu nokta tespit edilerek enkazdan çıkarıldı.
p-9utxjki0uc2d7LMNsGtw.jpg

Tatbikatın gerçekçiliği çevredeki vatandaşları da etkiledi. Alevleri ve ekiplerin yoğun müdahalesini gören bazı vatandaşlar olayın gerçek olduğunu sanarak gelişmeleri tedirgin gözlerle izledi. Tatbikatı izleyen mahalle sakini Tuğçe Akıncı, "Evde bir duman gördüm. Daha sonrasında balkona çıktığımda yangının olduğunu fark ettim. Neyse ki tatbikatmış." diye konuştu.
MsLbL3c9JUqnHo_5el0mOQ.jpg

"İtfaiye personeli yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Biz tatbikat olduğunu bilmiyorduk, çok korktuk. Ama şükür ki tatbikatmış." diyen Akıncı, "Ekipler ellerinden geleni yaptı, hepsine bu konuda çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. Mahalle sakini Fatma Karaçor ise, "Gerçek sandım, çok korktum. 'Ufak çocuk var' denilince daha çok endişelendim. Ekipler gerçekten çok başarılıydı." dedi.