Trabzon'un Araklı ilçesi Yeşilce Mahallesi'nin yolu 8 ay önce heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Ormandaki patika yolu kullanan mahalleli domuz, ayı, tilki, çakal, kurt gibi hayvanlardan dolayı endişeli.

Trabzon'un Araklı ilçesine bağlı Yeşilce Mahallesi’nde, geçen yıl eylül ayında şiddetli yağış sonrası meydana gelen heyelanın ardından mahalle ile ilçe merkezine ulaşım sağlanan beton yol, çöktü.

Dik yamaçtan geçen yolun ulaşıma kapanmasıyla mahalle halkı, çevredeki orman içerisinden geçen alternatif patika yolları kullanmaya başladı. Yaklaşık 1100 nüfuslu mahallede, tarımla uğraşanlar çay ve fındık bahçelerine ulaşmakta güçlük çekti. Mahalle halkı ve öğrenciler ise ormanda domuz, ayı, tilki, çakal, kurt ve başıboş köpeklerin saldırı riski endişesi yaşıyor.

Yolun kapalı olması mahallelilerin sağlık hizmetlerine erişimini kısıtlarken, hastaneye ulaşmak isteyen yaşlı ve hastalar daha uzun ve zorlu güzergahları kullanmak zorunda kalıyor. Mahalle halkı, hem yaşamlarının normale dönmesi hem de çocukların güvenliği için yolun onarılmasını talep ediyor.

Yeşilce Mahalle Muhtarı Gökhan Özyurt, özellikle öğrenci ve hastaların zorlandıklarını ifade ederek, “AFAD yetkililerini en az 5 kez bu alana çıkarttım. Belediyelerden gelen arkadaşlara da burayı gösterdim ama hiçbiri ne zaman yapılabileceği konusunda bir şey demedi. Komşular yabani hayvan korkusu nedeniyle başka köyün nüfusuna geçti. Çocuklar, bu yolu kullanamadıkları için 10 kilometre daha dolaşarak okula ulaşıyorlar" dedi.

Okula endişe ve korkuyla gittiklerini söyleyen Ecrin Özyurt şunları kaydetti: “Önceden buradaki yolu kullanarak okula gidiyorduk. Şimdi çayır çimenin içinden geçerek gitmek zorunda kaldık. Önümüze vahşi hayvanlar çıkabiliyor. Burada domuz ve köpekler oluyor. Yarım saatten fazla yürümek zorunda kalıyoruz. Sabahın erken saatlerinde önümüze hangi hayvan çıkacak bilemiyoruz. Endişe ederek okula gidiyoruz, korkuyoruz.”

Havva Özyurt ise hayvanlarına ot taşıyamadığını anlatarak, “3 çocuğumu da okula dedeleri götürüyor. O olmadığı zaman çocuklar okula gidemiyor. Çünkü köpekler saldırıyor. 10 dakikalık yolu yarım saat yürümem gerekiyor. Tek başına gönderemiyorum çünkü yol tehlikeli. Annem de hasta, ona da bakmak zorunda kalıyorum. Hastaneye gitmesi gerekiyor. Hayvanlarımız var ama araç yolu olmadığı için ot taşıyamıyoruz” diye konuştu.